Bästa VPN för Mac

Jämförelse av olika VPN-tjänster för MAC

I jämförelsen har vi testat ett stort antal VPN-tjänster på MAC-datorer och vi listar de 3 bästa tjänsterna för MAC. 

Introduktion

Som Macanvändare är det vanligt att möta fall då ingen har utvecklat programvara anpassat för ens operativsystem. Det kan bli frustrerande att först hitta den säkraste eller billigaste VPN-tjänsten, men så finns den inte till MacOS.

Lyckligtvis har Appledatorernas operativsystem inbyggda säkerhetsfunktioner. Vilket betyder att ska man betala för en VPN tjänst, vill man helst ha något extra utom grundskydd. Till exempel för dig som vill streama serier från hela världen, ha anonymitet på nätet, eller har starkare principer om nätneutralitet.

MacOS och dess programvara brukar ses på som det kreativa operativsystemet. Användarvänligt, med flertalet videoredigeringsprogram. En VPN-tjänst skyddar din identitet och borde vara av hög prioritet för dig om du arbetar på öppna nätverk som delas av flera. Exempelvis du som redigerar bilder på ett café, skriver på en uppsats i biblioteket eller klipper en kortfilm under en tågresa.

 För dig som älskar Apple produkter, de följande tjänsterna erbjuder även appar för macOS, samt iOS för din iPad och / eller iPhone:

Bästa VPN MAC

1. NordVPN

NordVPN är en av de populäraste VPN-tjänsterna på marknaden, och detta av goda anledningar. Säkerhetsnivån NordVPN erbjuder är bland den högsta du kan tillgå. Din data skyddas med 256-bit AES-kryptering vilken är en av de högsta säkerhetsnivåerna som går att hitta, och det är den krypteringsstandard som är rekommenderad för att skydda extra känslig information.

NordVPN kommer på första plats då de har utvecklat tre separata appar för sina användare. Två macOS appar där ena laddas ner här och använder sig av OpenVPN, och andra hittar du direkt i App Store och denna använder sig av IKEv2-kryptering. App store versionen rekommenderar vi för för bäst prestanda! Tredje varianten är en iOS app, specifikt för iPads och iPhones.

Nordvpn logo

Vårt betyg

NordVPN

4,8/5

4.8/5

2. CyberGhost

Även CyberGhost har en app för macOS. Denna ger dig funktionen “smart rules”, eller smarta-regler, vilket ger användare möjligheten att bestämma vilka appar ska öppnas automatiskt vid upprättandet säker anslutning till VPN-servern. 

CyberGhost påstår att de originellt baserade sig på Mac och sen övergick till även Windows. Appen är användarvänlig mer än något och väl anpassad för användare med alla nivåer av data / VPN kunskaper. 

CyberGhost VPN är en VPN-tjänst med väldigt hög data-säkerhetsnivå. Servrarna har 256-bit AES-kryptering, vilket är den krypteringsstandard som är rekommenderad för att skydda topphemliga filer, och som många anser vara bäst.

Cyberghost logo

Vårt betyg

NordVPN Teams

4,8/5

4.8/5

3. ExpressVPN

Utom sin snabbheten och säkerheten har ExpressVPN en unik funktion för Mac! VPN-anslutningen kan delas via en Wi-Fi koppling. Detta ger dig möjligheten att använda din VPN på alla dina enheter även om de inte har någon app. Till exempel olika gadgets, din smart TV, din spelkonsol eller din Apple Watch. 

Med denna VPN-tjänst får man tillgång till alla vanligt förekommande VPN-protokoll såsom OpenVPN (över både UDP och TCP), IKEv2 och till servrar i vissa få länder även L2TP/IPSec och PPTP. För att säkerställa en snabb och säker uppkoppling har flera länder virtuella positioner.

ExpressVPN logo ny

Vårt betyg

NordVPN Teams

4,6/5

4.6/5