CyberGhost Guide

CyberGhost VPN Guide - Steg för steg 2021

Komplett genomgång av VPN-tjänsten CyberGhost. Lär dig hur du skapar ett konto på valfri enhet och hur tjänsten är strukturerad.

Cyberghost logo

Vårt betyg

NordVPN Teams

4,8/5

4.8/5

Hur kopplar man upp sig till CyberGhost VPN?

Efter att du skapat ett konto och betalat prenumerationsavgiften är det dags att ladda ner CyberGhost på din enhet. Låt oss därför se hur du laddar ner programmet på ett par enheter innan vi går igenom hur du använder det!

CyberGhosts hemsida hittar du instruktioner och programvara för alla möjliga enheter, bland annat: Windows, Mac, Android och iOS. 

Windows Dator:

 1. Gå en på cyberghostvpn.com. 
 2. I topp höger höger väljer du “Mitt Konto”.
 3. Logga in med dina användarnamn och lösenord.
 4. Under Skrivbordsappar finns alternativet. CyberGhost för Windows med knappen “Ladda ner app”.
 5. Välj spara när filen börjar laddas ner från webbläsaren.
 6. Välj “öppna mapp”.
 7. Dubbelklicka på installationsfilen.
 8. Om du blir tillfrågad klicka “ja” för att acceptera nedladdningen.
 9. Läs igenom villkoren och klicka på “Accept”.
 10. Vänta tills nedladdningen är färdig och logga in igen med ditt användarnamn och lösenord.

Mac Dator:

 1. Gå en på cyberghostvpn.com. 
 2. I topp höger höger väljer du “Mitt Konto”.
 3. Logga in med dina användarnamn och lösenord.
 4. Under Skrivbordsappar finns alternativet CyberGhost för Mac med knappen “Ladda ner app”.
 5. Gå in i nedladdningsmappen “Downloads”.
 6. Dubbelklicka på installationsfilen som slutar med .pkg.
 7. Installationsprocessen kommer påbörjas när du väljer att klicka på “Continue”.
 8. Läs igenom villkoren och klicka på “Continue” och sen “Agree”.
 9. Klicka “Install”.
 10. Om krävs logga in med din dators lösenord.
 11. Vänta tills nedladdningen är färdig, du kan nu även radera installationsfilen om så önskas.
 12. Klicka sedan på “Allow” på notifikationen i topp höger hörn av skärmen.
 13. Nu finns en spök-ikon för CyberGhost som du kan klicka på och logga in igen med ditt användarnamn och lösenord.

Vid det här laget skulle jag säga att du är redo att upptäcka Hur man använder CyberGhost VPN!

CyberGhost öppnas antingen i formen av ett litet fönster där du kan lätt stänga av och sätta på ditt VPN. Med rätt inställningar behöver du inte ens klicka, utan cyberGhost sätts på automatiskt när du kopplas upp till Wi-Fi.

I detta mindre fönster väljer du endast landet vars nätverk du vill befinna dig i, samt om du vill sätta på din VPN-tjänst. Mycket smidig funktion! För att hamn i helskärmsläge och se alla tjänstens inställningar och fiffiga funktioner klicka på de gula pilarna i botten vänster sida.

Koppla upp till CyberGhost

Genomgång av sidomenyn

Favoriter

Nedan ser ni helskärmsläget. I detta läge kan du alltid se din CyberGhost panel på högra sidan. Ni ser i detta exempel att jag är uppkopplad till en svensk server trots att jag är i Sverige och jag har varit uppkopplad i lite mer än 2 minuter.

På vänster sida finns menyn med de olika flikarna man kan använda sig av. Första fliken är favorit fliken. Där kan du spara dina stammis servrar.

Till exempel om du ofta ser på Netflix och vill ha tillgång till hela USA utbudet så har CyberGhost en dedikerad server att rekommendera dig för för just det syftet! Då kan du stjärnmarkera så den finns nära till hands i vardagen. 

CyberGhost meny favoriter

Alla Servrar

I nästa flik hittar du listan av alla tillgängliga servrar för CyberGhost VPN. Här väljer du favoriter genom att klicka på stjärnan vid höger sida av raden. CyberGhost har cirka 6500 servrar i mer än 90 olika länder.

För att det ska bli lätt att välja visas information som mängden användare just nu, belastningen, avståndet från dig till servern, samt om du klickar på pilen extra information och rekommendation för användaren. 

CyberGhost meny Alla Sevrar

Dedikerad IP-adress

Fliken därpå är ämnad för egna dedikerade IP adresser. En extra tjänst som CyberGhost erbjuder. IP-adresser är unika numerisk kombinationer som används som en slags online identitet på en enhet som är ansluten till internet. Bärbara datorer, telefoner, smart-tv. Alla dina instrument som kopplas upp mot internet har en IP-adress. När VPN används ger leverantörer vanligtvis samma delade IP-adress till alla användare som är anslutna till en VPN-server. Med en dedikerad och fullständigt anonym IP-adress kan du ha lättare att få åtkomst till dina konton, undvika svartlistning, se färre CAPTCHA-förekomster, skydda dina IoT-enheter och säkra dina privata webbplatser. Läs mer om allt detta  på CyberGhost hemsida.

CyberGhost Meny Dedikerad IP-adress
CyberGhost dedikerad IP

No Spy servers, För Torrenting, För Streaming

Dessa 3 flikar är exakt vad det låter som. Här har VPN-tjänsten samlat så det blir lättast för dig att nå rätt tjänst för rätt syfte. No spy är säkraste listan för bästa integritets och skydd. For torrenting används med torrent sidor för nedladdning av exempelvis filmer och avslutningsvid for Streaming som används med alla streamingtjänster som till exempel Netflix och Hulu. Jag gillade extra mycket streaming-delningsfliken med den detaljerade listan över specifika servrar för olika tjänster.

No Spy servers och torrenting

Smart Rules

Du kan använda fliken “Smarta Rules” (smarta regler) för att skapa dina egna sekretessutlösare och säkra dina uppgifter. Du kan välja dina startregler, som att CyberGhost aktiveras på vissa sätt varje gång det sätts på eller att tjänsten aktiveras automatiskt vid upptäckt av nätverk.

Andra smarta regler hjälper dig skydda ditt Wi-Fi-nätverk och upprätta undantag för VPN-tunneln.

Smart Rules

Inställningar

I inställningsfliken kan du först välja vilket språk VPN-tjänsten ska använda och som ni säkert förstått från alla skärmdumpar så tyvärr finns inte svenska än som som språk för applikationen. Något att se fram emot i framtida uppdateringar! Sen kan du även välja mellan Dark och Light mode för dig som gillar att arbeta sent och inte överanstränga dina ögon (ljust och mörkt läge)!

Inställningar CyberGhost

Sammanfattning

Effektiv, simpel och mycket användarvänlig VPN-tjänst med sköna flikar dedikerade för smidig sekretess, torrents och streaming! Extremt simpel att installera och konfigurera, vilket gör den perfekt för alla sorters användare! CyberGhost är perfekt för dig som vill streama och torrenta serier!

Kom igång direkt genom att följa länken.