CyberGhost VPN

CyberGhost Recension & Betyg 2023

Cyberghost bäst vpn i sverige

Vårt betyg

4.8/5

4,8/5

CyberGhost VPN i korthet

CyberGhost är en av de största och mest kända VPN-leverantörerna på marknaden. Det stora antalet servrar, den höga säkerheten med företagets säte i Rumänien och att tjänsten ger tillgång till Netflix utbud i USA gör CyberGhost till ett av de mest prisvärda alternativet på marknaden.

Företagsinformation

Bolagsnamn: CYBERGHOST S.A.
Säte: Bukarest, Rumänien
Grundat: 2011
Officiell e-mail: office@cyberghost.ro

Snabbfakta

Antal länder med servrar i: 90
Sparar loggar: Nej
Kill Switch: Ja
Stöd för P2P: Ja
Tillgång till Netflix i USA: Ja
Annonsblockering: Ja
Antal enheter per licens: 7
Öppet köp: Ja (45 dagar)

CyberGhost logo
4.8/5

CyberGhost VPN:s servrar

CyberGhost VPN är den VPN-tjänst som har flest antal servrar i sitt servernätverk. De har 5733 servrar på 112 platser fördelade på 89 länder runt om i världen. Av dessa ligger ett P2P-nätverk i en serverhall bestående av 96 servrar här i Sverige, närmare bestämt i Stockholm.

I USA har CyberGhost VPN 864 servrar fördelade på 11 olika platser. Precis som i Sverige utgör servrarna på de olika platserna P2P-nätverk, bortsett från de servrar som ligger i Atlanta, Dallas och Los Angeles. Till skillnad från i Sverige tillkommer nya servrar mer frekvent i USA (nyligen lades 23 nya servrar till) vilket är en av anledningarna till att de kan undgå Netflix geo-blocking i USA.

De har även god närvaro i andra stora länder – i Storbritannien ligger 468 servrar fördelat på tre platser, i Tyskland har de 660 servrar fördelat på tre platser, i Frankrike är siffran 440 servrar fördelat på 2 platser och i Kanada ligger 249 servrar fördelat mellan tre platser. 

Du kan koppla upp mot CyberGhosts VPN-servrar från alla typer av enheter och operativsystem. Deras stora, och ständigt växande, nätverk av servrar är mycket större än snittet och lite större än NordVPN.

Säkerhet

CyberGhost VPN är en VPN-tjänst med väldigt hög datasäkerhet. Servrarna har 256-bit AES-kryptering vilket är den krypteringsstandard som är rekommenderad för att skydda topphemliga filer, och som många anser vara bäst. 

Du kan välja bland olika VPN-protokoll för att få det protokoll som passar dina behov bäst. Utöver de populära protokollen OpenVPN och IKEv2 har du även tillgång till det nya protokollet WireGuard och L2TP/IPSec. 

Datacentret ligger i Rumänien, som inte ingår i 5 Eyes och 14 Eyes-alliansen, vilket innebär att datan inte riskerar att lämnas ut. I Rumänien finns det inte heller krav från myndigheterna på att data ska sparas och därför kan CyberGhost ha en så kallad ”NO LOGS policy”. Kort sagt sparar de inga loggar över det du gör.

För den som är vill åt högsta möjliga säkerhet erbjuder CyberGhost VPN tillgång till sina NoSpy-servrar. Deras NoSpy-datacenter är byggt och helägt av CyberGhost. Det ger CyberGhost full kontroll över sina servrar och eftersom datacentret är helt fritt från tredjepartsleverantörer garanteras att extern insyn utestängs. CyberGhosts NoSpy-servrar ingår inte i basprodukten utan kan läggas till för €4,99 i månaden.

Säkerhetsnivån du får genom CyberGhost är högre än snittet i branschen, speciellt om du väljer att lägga till funktionen NoSpy. 

Om CyberGhost VPN:s priser

CyberGhost VPN:s basutbud kan tecknas med fyra olika bindningstider: Du kan välja att teckna upp dig på 1 månad, 1 år, 2 år eller 3 år. 

Prenumerationens längd påverkar månadskostnaden för tjänsten. Tecknar du upp dig för en månad är månadskostnaden €11,99, för ett år är månadskostnaden €3,75, för två år är månadskostnaden €3,19 och för tre år är månadskostnaden €2,00 där de även ger dig tre månader på köpet (totalt 3 år och 3 månader). 

Det totala priset för en månad är €11,99, €45 för ett år, €76,56 för två år och €78 för tre år. CyberGhost VPN är inte en lågpristjänst men är inte heller bland de dyraste på marknaden. Vår åsikt är att CyberGhosts basprodukt är prisvärd men vi hade önskat att mer av tilläggstjänsterna ingått i basutbudet. 

Prissättningen är den lägsta bland de största VPN-tjänsterna på marknaden men högre än en del mindre aktörers. 

Kundtjänst

Likt de flesta andra företag har CyberGhost VPN en FAQ där de som vill ha svar på de vanligaste frågorna kan leta svar. Ifall man inte hittar svaret på sin specifika fråga eller ifall man föredrar att prata med någon kan man vända sig direkt till kundtjänsten.

Supporten är tillgänglig dygnet runt och du kan antingen skicka dina frågor via e-mail eller skriva dem direkt i livechatten. Det går bra att ställa sina frågor på engelska, tyska, franska eller rumänska. 

CyberGhosts kundtjänst är något bredare än snittets.

Gratis testperiod

CyberGhost VPN erbjuder inte ett gratis test men potentiella kunder får en testperiod för att kunna pröva tjänsten utan att behöva binda upp sig. Testperioden innebär i praktiken att köparen har öppet köp under en viss period, det vill säga att du kan säga upp tjänsten inom en viss tidsram och få tillbaka dina pengar. 

Testperiodens längd beror på vilken prenumeration man väljer. De som tecknar en prenumeration på en månad har 14 dagar på sig att säga upp tjänsten. Tecknar du istället en prenumeration längre än en månad har man öppet köp i 45 dagar.

Skulle du vilja säga upp och tjänsten och få tillbaka pengarna under testperioden så kontaktar du kundtjänsten och säger ju det – svårare än så är det inte. 

CyberGhost VPN erbjuder även studerande en studentrabatt på sin tjänst.

Testperiodens längd på 45-dagar är det längsta öppna köpet på marknaden, men eftersom de inte erbjuder ett test utan att först köpa tjänsten är de inte bäst i det avseendet. 

Netflix amerikanska utbud med CyberGhost VPN

Till skillnad från många andra VPN-tjänster är CyberGhost VPN:s IP-nummer inte blockerade av Netflix vilket innebär att du, genom CyberGhost VPN, kan få tillgång till Netflixs kompletta utbud genom att ställa in din plats till USA när du streamar film från Netflix. 

Nedan listas ett urval av stora tjänster vars amerikanska utbud görs tillgängligt med CyberGhost VPN:

Många tjänster har sin kompletta katalog tillgänglig för USA men skulle du sakna någon lokal produktion från ett specifikt land kan du lätt ställa in din IP-adress för det landet. 

Särskilda funktioner

De flesta VPN-tjänster har ett eller ett par funktioner som bara delas av ett få andra aktörer på marknaden. En funktion som CyberGhost VPN har som många andra saknar är en inbygd funktion för annonsblockering. 

Funktionen gör att störande annonsformat som popups och popunders blockeras när du besöker sidor som har stöd för dessa. 

Funktionen NoSpy adderar en ny nivå av säkerhet och kontroll som få andra kan erbjuda.

Sammanfattning av CyberGhost VPN

Vår bedömning är att CyberGhost VPN är en av de absolut bästa VPN-tjänsterna på marknaden. De har det största servernätverket av alla leverantörer (som växer stadigt), de äger ett eget datacenter och de täcker ett stort antal länder. 

Säkerheten är hög tack vare avancerad kryptering; bolaget för inga loggar över din historik, har tillgång till egna datacenter och har säte i ett land som varken lämnar ut data till andra länder eller har för avsikt att göra intrång i privatpersoners eller företags integritet på internet. 

De har utvecklat en VPN-tjänst som är P2P-vänlig och som fungerar utmärkt för att öppna upp tjänster som Netflix. De tillåter även 7 enheter per licens vilket är en hög siffra som bara överträffas av få andra. Tyvärr kommer inte CyberGhost runt den kinesiska brandväggen. 

Prissättningen är väldigt förmånligt satt och är lägst bland de absolut största tjänsterna. Däremot är det synd att av tilläggstjänsten NoSpy inte ingår i basutbudet.

Installera CyperGhost VPN på din dator

I den officiella videon från CyberGhost demonstreras hur man installerar CyberGhost VPN på sin dator. I videon görs installationen på en Mac men det är samma procedur för Windows. 

Fler populära VPN-tjänster

Vill du jämföra den här VPN-tjänsten med andra populära VPN-tjänster i Sverige kan du enkelt klicka dig vidare till förslagen nedan.

PrivateVPN

PrivateVPN

4.6/5
nordvpn-logo-mini

NordVPN

4.8/5
ExpressVPN Ny logo

ExpressVPN

4.6/5