Inleed VPN Recension & Betyg 2023

Inleed VPN

Vårt betyg

3.5/5

Inleed VPN i korthet

Inleed har funnits sedan 2008 och är en bifirma till Yelles AB. Inleed är främst kända för sitt webbhotell och sin domäntjänst men erbjuder även ett avskalad VPN-tjänst till ett mycket lågt pris.

Bolagsnamn: Yelles AB
Säte: Tällberg, Sverige
Grundat: 2008
Officiell e-mail: support@inleed.se
Antal länder med servrar i: 1
Sparar loggar: Nej

Kill Switch: Nej
Stöd för P2P: Nej
Tillgång till Netflix i USA: Nej
Annonsblockering: Nej
Antal enheter per licens: 2
Öppet köp: Nej

Inleed VPN:s servrar

Inleed har sina serverhallar placerade i Sverige, fördelat på två platser: Tällberg och Falun. Det exakta antalet är inte offentligt men det rör sig om ett fåtal. 

Det gör att Inleed är en av de minsta tjänsterna i Sverige.

Säkerhet

Likt de flesta andra VPN-tjänster Inleed VPN använder sig av protokollet OpenVPN för sin VPN-tjänst. Till skillnad från de flesta andra använder de inga andra protokoll utöver OpenVPN.

För att skydda sina användare har Inleed redundans uppkoppling, vilket innebär att ifall en server faller så tar en annan vid. På så sätt hålls kopplingen konstant. Däremot saknas starkare anslutningsstöd som Kill Switch. 

Sett till de flesta andra VPN-tjänster är säkerhetsfunktionerna färre hos Inleed VPN. Däremot uppfylls den mest grundläggande funktionen för en VPN-tjänst, det vill säga att hålla dig och din IP skyddad. 

Om Inleed VPN:s priser

Till skillnad från många internationella aktörer som erbjuder sina tjänster till långa bindningstider (där månadskostnaden blir betydligt lägre ju längre tid man binder upp sig) har Inleed bara ett abonnemang. Priset på Inleeds VPN är 29 kronor i månaden och löper till dess att du säger upp det. Uppsägning av abonnemanget görs genom du kontaktar supporten och ber dem avsluta ditt abonnemang.

Prismässigt är Inleed VPN en av de absolut billigaste tjänsterna du kan komma över.

Gratis testperiod

Inleed VPN erbjuder ingen gratis testperiod. 

Kundtjänst

För svenska användare som söker en svensktalande support är Inleed ett bra alternativ. Eftersom Inleed är en svensk VPN-tjänst kan du ställa alla dina frågor på svenska vilket inte många andra tjänster kan matcha. 

Kundtjänsten är jättetrevlig och hjälpsam och är tillgänglig per telefon mellan 08:00 – 21:00 måndag – fredag och mellan 09:00 – 21:00 lördag – söndag. Du kan även nå supporten via e-mail eller genom att skriva i deras chatt.

Ur en svensk persons perspektiv finns det inte mycket mer att önska från en support. 

Netflix amerikanska utbud med Inleed VPN

Eftersom Inleed bara erbjuder sina användare svenska IP-adresser så kommer du varken åt Netflix låsta utbud i USA eller något annat land heller för den delen.

Det gäller för övriga streamingtjänster också eftersom möjligheten att förflytta sitt IP-nummer utomlands är nyckeln som låser upp utbudet i det specifika landet.

Särskilda funktioner

Inleed VPN har inga unika egenskaper jämfört med tvärsnittet av tjänster, utan ska något lyftas fram är det Inleed VPN:s låga kostnad och den okomplicerade abonnemangsstrukturen.

Sammanfattning av Inleed VPN

Inleed VPN är en väldigt enkel VPN-tjänst som bara erbjuder den mest grundläggande funktionen ett VPN kan ha: anonymitet och att hålla din data och IP-adress skyddad. Det låga priset, enkelheten i abonnemangets struktur och det faktum att det är ett svenskt bolag med kompetent personal bakom är faktorer vi vill framhäva med Inleed VPN.

Det låga antalet servrar, avsaknaden av viktiga säkerhetsfunktioner som kill switch och det låga antalet enheter per licens är de främsta nackdelarna vi identifierat.

Vår bedömning är att tjänsten främst riktar sig mot enskilda individer som inte är i behov av extra säkerhetsfunktioner eller vill komma åt de stora streamingtjänsternas kataloger i utlandet, utan bara vill ha en billig VPN som skyddar din IP-adress.

Inleed VPN

Inleed VPN

3.5/5

Hur man installerar Inleed VPN på Windows

I videon från Inleeds officiella Youtubekanal beskrivs hur du installerar och aktiverar Inleed VPN på Windows. Processen för Mac är i princip samma och finns demonstrerat på Inleeds Youtubekanal.

Fler populära VPN-tjänster

Vill du jämföra den här VPN-tjänsten med andra populära VPN-tjänster i Sverige kan du 

CyberGhost i Sverige

CyberGhost VPN

4.8/5
nordvpn-logo-mini

NordVPN

4.8/5

ExpressVPN

4.6/5