OVPN i hetluften

OVPN i tvist

VPN som inte lagrar data

Den första juli postade OVPN ett inlägg på sin officiella Facebooksida där de förkunnade att Rättighetsalliansen, på uppdrag av Svensk Filmindustri och Nordisk Film, ville få ut information om en av OVPN:s kunder. Inlägget avslutades med att OVPN förklarade att de valde att bestrida yrkandet och med en skärmdump av deras yttrande. 

Den 6 juli gjorde företaget ytterligare ett utlåtande, denna gång på sin webbplats, där de redogör för den ansökan om informationsföreläggande de mottagit och varför de valt att bestrida Rättighetsalliansens yrkanden och varför de inte kan förse Rättighetsalliansen med den information de vill åt. 

Faktum är att OVPN inte sparar loggar över sina användare, och därför framhåller OVPN att: ”Ingen aktivitet loggas när användare är anslutna till OVPN. Vi vet därför inte vem som är ansluten till tjänsten, när personen var ansluten eller vad personen gjorde. Inget kan kopplas till ett konto; det finns därmed:…”. 

JämförVPN kommer följa processen och skriva uppdateringar löpande. Situationen i sig påvisar också risken som vi tidigare lyft fram med att som VPN-leverantör välja att ha sitt företag registrerat i ett land som Sverige.

Fler artiklar

Cyberghost bäst vpn i sverige

CyberGhost VPN Guide

CyberGhost Guide CyberGhost VPN Guide – Steg för steg 2021 Komplett genomgång av VPN-tjänsten CyberGhost. Lär dig hur du skapar ett konto på valfri enhet

Läs mer »
OVPN

OVPN vinner i domstol

OVPN vinner i domstol Vinst för OVPN JämförVPN har tidigare rapporterat om ett informationsföreläggande av Rättighetsalliansen mot VPN-tjänsten OVPN. Rättighetsalliansen ville på uppdrag av AB Svenska

Läs mer »

Populära VPN-tjänster

Vill du jämföra den här VPN-tjänsten med andra populära VPN-tjänster i Sverige kan du 

CyberGhost i Sverige

CyberGhost VPN

4.8/5
nordvpn-logo-mini

NordVPN

4.8/5

ExpressVPN

4.6/5