OVPN i hetluften

VPN som inte lagrar data

Den första juli postade OVPN ett inlÀgg pÄ sin officiella Facebooksida dÀr de förkunnade att RÀttighetsalliansen, pÄ uppdrag av Svensk Filmindustri och Nordisk Film, ville fÄ ut information om en av OVPN:s kunder. InlÀgget avslutades med att OVPN förklarade att de valde att bestrida yrkandet och med en skÀrmdump av deras yttrande. 

Den 6 juli gjorde företaget ytterligare ett utlÄtande, denna gÄng pÄ sin webbplats, dÀr de redogör för den ansökan om informationsförelÀggande de mottagit och varför de valt att bestrida RÀttighetsalliansens yrkanden och varför de inte kan förse RÀttighetsalliansen med den information de vill Ät. 

Faktum Ă€r att OVPN inte sparar loggar över sina anvĂ€ndare, och dĂ€rför framhĂ„ller OVPN att: “Ingen aktivitet loggas nĂ€r anvĂ€ndare Ă€r anslutna till OVPN. Vi vet dĂ€rför inte vem som Ă€r ansluten till tjĂ€nsten, nĂ€r personen var ansluten eller vad personen gjorde. Inget kan kopplas till ett konto; det finns dĂ€rmed:…“. 

JÀmförVPN kommer följa processen och skriva uppdateringar löpande. Situationen i sig pÄvisar ocksÄ risken som vi tidigare lyft fram med att som VPN-leverantör vÀlja att ha sitt företag registrerat i ett land som Sverige.

JÀmförVPN logo