OVPN i hetluften

OVPN i tvist

VPN som inte lagrar data

Den första juli postade OVPN ett inlägg på sin officiella Facebooksida där de förkunnade att Rättighetsalliansen, på uppdrag av Svensk Filmindustri och Nordisk Film, ville få ut information om en av OVPN:s kunder. Inlägget avslutades med att OVPN förklarade att de valde att bestrida yrkandet och med en skärmdump av deras yttrande. 

Den 6 juli gjorde företaget ytterligare ett utlåtande, denna gång på sin webbplats, där de redogör för den ansökan om informationsföreläggande de mottagit och varför de valt att bestrida Rättighetsalliansens yrkanden och varför de inte kan förse Rättighetsalliansen med den information de vill åt. 

Faktum √§r att OVPN inte sparar loggar √∂ver sina anv√§ndare, och d√§rf√∂r framh√•ller OVPN att: ”Ingen aktivitet loggas n√§r anv√§ndare √§r anslutna till OVPN. Vi vet d√§rf√∂r inte vem som √§r ansluten till tj√§nsten, n√§r personen var ansluten eller vad personen gjorde. Inget kan kopplas till ett konto; det finns d√§rmed:…”.¬†

JämförVPN kommer följa processen och skriva uppdateringar löpande. Situationen i sig påvisar också risken som vi tidigare lyft fram med att som VPN-leverantör välja att ha sitt företag registrerat i ett land som Sverige.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp

Fler artiklar

OVPN

OVPN vinner i domstol

OVPN vinner i domstol Vinst för OVPN JämförVPN har tidigare rapporterat om ett informationsföreläggande av Rättighetsalliansen mot VPN-tjänsten OVPN. Rättighetsalliansen ville på uppdrag av AB Svenska

L√§s mer ¬Ľ

Populära VPN-tjänster

Vill du jämföra den här VPN-tjänsten med andra populära VPN-tjänster i Sverige kan du 

CyberGhost i Sverige

CyberGhost VPN

4.8/5
nordvpn-logo-mini

NordVPN

4.8/5

ExpressVPN

4.6/5