Private Internet Access Recension & Betyg 2023

Private Intenet Access

Vårt betyg

4.4/5

Private Internet Access i korthet

Private Internet Access är ett företag som sätter kunden i fokus genom en kundsupport i världsklass. Genom förståelse, känsla och passion för internetsäkerhet kan man räkna med att man får det bästa ur anonymitets- och säkerhetsaspekten.

Bolagsnamn: Private Internet Access, Inc
Säte: Denver, Colorado, USA
Grundat: 2010
Officiell e-mail: privacy@privateinternetaccess.com
Antal länder med servrar i: 74
Sparar loggar: Nej

Kill Switch: Ja
Stöd för P2P: Ja
Tillgång till Netflix i USA: Nej
Annonsblockering: Nej
Antal enheter per licens: 10
Öppet köp: Ja

Private Internet Access:s servrar

Private Internet Access har över 3300 servrar och drygt 60 server platser i 37 länder. Dessa länder är främst nordamerika och europeiska länder, men företaget har även servrar i enstaka länder i Asien.

 

I Sverige finns det 100 servrar på en serverplats. Av dessa 100 servrar är 98 stycken VPN-servrar och två stycken är Squid Proxy. Squid har vissa funktioner som ökar din anonymitet genom att ändra data som skicka över internet.

 

I USA har företaget över 1500 servrar på 14 serverplatser. Av dessa är 36 stycken Squid Proxy.

 

Det går att ansluta till servrarna med alla vanligt förekommande operativsystem och mobiltelefoner. De har även stöd för vissa routrar.

Säkerhet

Med Private Internet Access får du stöd för protokollen och teknikerna PPTP, L2TP/IPSEC och OpenVPN. Man får även tillgång till SOCKS5-proxy om man skulle vilja använda en proxy.

Tjänsten krypterar data som standard med AES-128, som är bland de bästa krypteringarna att tillgå i dagsläget. Det går dock att manuellt ändra inställningarna till att använda AES-256 som är en ännu bättre kryptering eller att inte använda kryptering eller andra säkerhetsfunktioner överhuvudtaget.

I tjänsten in går även funktioner som kill-switch och port forwarding.

Om Private Internet Access:s priser

För dig som är intresserad av att köpa ett abonnemang hos NordVPN finns det fyra olika alternativ att välja bland. Ju längre bindningstid du väljer på ditt abonnemang desto billigare blir månadskostnaden. Bindningstiden på de olika abonnemangen är: 1 månad, 1 år eller 2 år. 

Priset för ett abonnemang på en månad är €9,29, månadskostnaden för ett 12-månadersabonnemang är €3,10 och priset på ett 24-månadersabonnemang är €2,50 per månad. Väljer man 24-månadersabonnemanget får man två extra månader gratis.

Väljer du att teckna ett längre abonnemang än en månad kommer beloppet för hela bindningstiden dras från kortet på en gång. Det innebär att beloppet som kommer att dras från ditt konto vid köp av ett 24-månadersabonnemang är €65, för ett 12-månadersabonnemang är den totala kostnaden €37,19.

Du sparar alltså €55,71 om du köper ett 24-månadersabonnemang istället för att köpa en månad i taget. Med 12-månadersabonnemanget får man även två extra månader utan extra kostnad.

Gratis testperiod

Private Internet Access erbjuder inte någon gratis testperiod. De har däremot öppet köp i 30-dagar då man kan testa tjänsten. Om man inte är nöjd kan man återfå sina pengar om man kontaktar kundtjänsten.

Kundtjänst

Kundtjänsten går att nå på flera olika sätt. Dels har de ett kontaktformulär som man kan fylla i och skicka in men man kan även kontakta kundtjänsten via en chatt på företagets webbsida. De har till och med ett forum där man kan ställa sina frågor och hjälp av andra användare av tjänsten.

Kundtjänsten är även snabb på att svara om man kontaktar dem via sociala medier som till exempel via deras Facebooksida eller via Reddit.

Private Internet Access har även byggt upp en imponerande kunskapsbas kring sin VPN-tjänst med mängder av FAQ, guider i skriftligt format och i video-format på sin Youtube-kanal.

Netflix amerikanska utbud med Private Internet Access

Private Internet Access var tidigare ett bra val för att låsa upp det amerikanska utbudet av Netflix. Detta är inte fallet längre då de tröttnade på att Netflix alltid lyckades blockera deras IP-nummer. 

Private Internet Access försöker inte längre komma runt blockeringen som Netflix har satt på deras IP-nummer. De har dock meddelat att de jobbar på en mer permanent lösning för att säkra tillgången till Netflix. Det finns ingen tidsplan för när denna lösning kan lanseras.

Samma problem finns med andra streaming-tjänster och det går inte att garantera att Private Internet Access fungerar med streaming-tjänster. Det är i dagsläget oklart vilka streamingtjänster som fungerar med genom Private Internet Access.

Särskilda funktioner

För de mer avancerade användarna erbjuder Private Internet Access både SOCKS5-proxy och Squid-proxy.

Det är även värt att nämna att företaget värdesätter säkerhet och digitala fri- och rättigheter och är därför en sponsor av företag som The Electronic Freedom Foundation, Creative Commons, Let’s Encrypt och The Free Software Foundation.

Sammanfattning av Private Internet Access

Private Internet Access är en avskalad VPN-tjänst med ett företag som brinner för säkerhetsfrågor och som sätter kunden i fokus. Tjänsten har alla funktioner man kan förvänta sig av en VPN-tjänst, inklusive en annonsblockerare. 

Att man kan ansluta 10 enheter samtidigt gör Private Internet Access till ett av de bättre tjänsterna om man har många enheter man vill ansluta, då få andra tjänster erbjuder att man ansluter så många enheter.

Det vi önskar oss mest från Private Internet Access är att de bygger klart sin lösning så att tjänsten går att använda för att nå streamingtjänster i andra länder.

Tänk även på att detta företag har sitt huvudsäte i USA, ett land som är med i “five eyes”-övervakningssamarbetet. Vilket gör att företaget kan tvingas lämna ut information till andra länder.

Private Internet Access

Private Internet Access

4.4/5

Installera Private Internets Access på Windows

I den officiella videon från Private Internet Access visas hur man installerar mjukvaran på Windows-datorer.

Fler populära VPN-tjänster

Vill du jämföra den här VPN-tjänsten med andra populära VPN-tjänster i Sverige kan du 

CyberGhost i Sverige

CyberGhost VPN

4.8/5
nordvpn-logo-mini

NordVPN

4.8/5

ExpressVPN

4.6/5