PrivateVPN Recension & Betyg 2020

PrivateVPN VPN

Vårt betyg

4.6/5

PrivateVPN i korthet

PrivateVPN är en tjänst som utvecklats av ett svenskt bolag och som till skillnad från andra svenska VPN-företag har tydliga ambitioner om att växa internationellt. Med fokus på hastighet, ett med svenska mått mätt stort servernätverk och bland de billigaste priserna är PrivateVPN en klart prisvärd tjänst.

Bolagsnamn: Privat Kommunikation Sverige AB
Säte: Solna, Sverige
Grundat: 2012
Officiell e-mail: support@privatevpn.com
Antal länder med servrar i: 60
Sparar loggar: Nej

Kill Switch: Ja
Stöd för P2P: Ja
Tillgång till Netflix i USA: Ja
Annonsblockering: Nej
Antal enheter per licens: 6
Öppet köp: Ja

PrivateVPN:s servrar

PrivateVPN har över 100 servrar på över 80 serverplatser i 60 länder med obegränsade hastigheter på alla servrar.

I USA har PrivateVPN servrar i nio städer och 14 serverplatser, vilket gör att USA är landet där bolaget har flest servrar i flest städer. På andra plats kommer Kanada och på tredje plats finns Storbritannien. 

I Sverige har PrivateVPN servrar i Stockholm, Kista och Göteborg.

I vissa länder som till exempel Kina går det bara att ansluta via L2TP-protokollet eftersom den landsomfattande brandväggen i landet blockerar andra typer av VPN-protokoll. Dock är L2TP också enkelt att blockera.

PrivateVPN marknadsför sig själva som en VPN-tjänst utformad för hastighet och strävar efter att erbjuda snabba serveranslutningar genom alla sina servrar. Detta genom att de jobbar för att sänka latensen och öka hastigheterna.

Ett sätt som PrivateVPN försöker sänka hastigheterna på är att de köper internetkapacitet direkt från IP-transitleverantörer, och kan på så sätt hoppa över mellanhänder som till exempel hostingföretag. Genom att köpa direkt från IP-transitleverantörer gör färre routinghopp vilket resulterar i lägre latens.

Du kan koppla upp mot PrivateVPN-servrar från sex enheter samtidigt. Tjänsten har stöd för alla typer av enheter och operativsystem, inklusive diverse olika routers. Inom alla abonnemang ingår obegränsat bandbredd och hastighet.

Säkerhet

PrivateVPNs servrar använder 256-bit AES-kryptering med 2048-bit DH-nycklar vilket innebär att datasäkerheten är mycket god, och de lovar att göra detta utan att kompromissa med hastigheten.

Det finns stöd för alla vanligt förekommande VPN-protokoll som t.ex. OpenVPN (över TCP eller UDP), L2TP (tillsammans med IPSec), PPTP och IKEv2. Om man vill ansluta till tjänsten från vissa länder som till exempel Kina kan man bara använda L2TP, eftersom landet blockerar övriga protokoll.

Tjänsten har en killswitch-funktion där din internetanslutning kopplas ned utifall att anslutningen mot VPN-tjänsten av någon anledning kopplas bort. På så sätt försäkras din anonymitet.

Tjänsten sparar inga loggar och har därmed ingen information att lämna ut vid begäran av myndigheter.

Om ZenMate VPN:s priser

PrivateVPN har tre olika bindningstider på sina abonnemang. Du kan välja att teckna upp dig på 1 månad, 3 månader och 1 år. 

Prenumerationens längd påverkar månadskostnaden för tjänsten. Tecknar du upp dig för en månad är månadskostnaden $8,10, för tre månader är månadskostnaden $5,03 och för 12 månader $3,82.

Det totala priset för en månad är $8,10, $15,08 för tre månader och $49,68 för 12 månader. PrivateVPN är inte en lågpristjänt men är billigare än andra tjänster och vår åsikt är att man får bra värde för priset.

Vid pågående kampanjer kan det erbjudas en gratismånad vid tecknandet av 12 månaders bindningstid.

Gratis testperiod

PrivateVPN är möjligen den enda VPN-tjänsten som erbjuder en fullgod gratis testperiod som sträcker sig mer än en dag. Du kan testa tjänsten gratis i sju dagar.

Vill du ha mer än sju dagar på att utvärdera tjänsten erbjuder de även öppet köp där du tecknar upp dig på ett av abonnemangen och kan utvärdera tjänsten under 30 dagar och under denna period kan du säga upp tjänsten och få tillbaka dina pengar.

Utvärderingstiden på 30 dagar gäller oavsett vilken bindningstid du tecknar, men gäller endast nya kunder. Skulle du vilja avbryta ditt abonnemang måste detta ske innan slutet av trettionde dagen.

Kontakta kundtjänsten för att avbryta ditt abonnemang. Alla återbetalningar behandlas inom fem arbetsdagar från bekräftelsedatumet av uppsägningen av abonnemanget.

Kundtjänst

Likt de flest andra VPN-tjänster har PrivateVPN en FAQ där de har svarat på alla de vanligaste frågorna. De har även guider för hur man installerar deras appar och mjukvara på alla olika plattformar.

Ifall man inte hittar svaret på sin fråga kan man vända sig direkt till kundtjänsten. Det går både att chatta och att maila supporten. Som en svensk tjänst kan man tala med supporten på svenska.

Behöver du hjälp att att installera tjänstens appar eller mjukvara kan företaget hjälpa dig med detta genom fjärrstyrd installation. Denna tjänst är erbjuder PrivateVPN gratis. Kontakta supporten om du behöver hjälp med installationen.

Netflix amerikanska utbud med PrivateVPN

PrivateVPN är en P2P- och streaming-vänlig tjänst, och de fokuserar speciellt på att tillgängliggöra Netflix amerikanska utbud.

Istället för att samla tusentals servrar i sitt nätverk fokuserar PrivateVPN istället på färre servrar som säkert fungerar med olika streamingtjänster, vilket innebär att det går att nå Netflix amerikanska utbud via PrivateVPN:s tjänst.

Det enda du behöver göra är att ställa in din plats till USA och sedan startar du Netflix. Tack vare PrivateVPN:s snabba tjänst och utmärkta upptid på har du alltid tillgång till underhållningstjänster som inte buffrar.

Nedan listas ett urval av stora tjänster vars amerikanska utbud görs tillgängligt med PrivateVPN:

Sammanfattning av PrivateVPN

PrivateVPN är en VPN-tjänst som drivs av ett svenskt företag och som fokuserar på en tjänst som inte kompromissar med hastigheten. Detta bland annat genom att de köper internetkapacitet direkt från IP-transitleverantörer och på så sätt sänker latenstiden.

Säkerheten är även en hög prioritet för bolaget och de kan erbjuda alla vanliga protokoll för att skydda din trafik från insyn. Från vissa länder som Kina krävs det att man använder det enklare L2TP-protokollet för att kunna koppla till företagets VPN-tjänster.

Vill man testa tjänsten kan man välja mellan en gratis testperiod på sju dagar, eller så kan man nyttja deras öppet köp och teckna upp sig på ett abonnemang och testa tjänsten i upp till 30 dagar. Man kan när som helst under denna tid avbryta abonnemanget och få tillbaka sina pengar.

PrivateVPN är en tjänst som ger värde för priset och uppfyller allt grundläggande man förväntar sig av en modern VPN-tjänst. Det vi saknar är egenutvecklade säkerhetstjänster som tar säkerheten till nästa nivå.

PrivateVPN

PrivateVPN

4.6/5

Installera PrivateVPN på din dator

I den officiella videon från PrivateVPN demonstreras hur man installerar  PrivateVPN på sin dator. I videon görs installationen på en Windows-dator. Men det finns video-guider för andra system. 

Fler populära VPN-tjänster

Vill du jämföra den här VPN-tjänsten med andra populära VPN-tjänster i Sverige kan du 

CyberGhost i Sverige

CyberGhost VPN

4.8/5
nordvpn-logo-mini

NordVPN

4.8/5

ExpressVPN

4.6/5