Svenskars internetanvändning under coronakrisen

Ökad internetanvändning

I april visade statisik från IP-only att svenskarnas internetanvändning har ökat kraftigt i spåren av coronakrisen. Det går att se ett tydligt mönster i svenskarnas ökade internetanvändning direkt efter Folkhälsomyndigheten kom med rekommendationen att de som kan bör jobba hemifrån. 

Att fler arbetade hemifrån under mars och april resulterade i att trafiken på populära streamingtjänster ökade kraftigt under perioden. Här har vi på JämförVPN tidigare nämnt att ett utmärkt sätt att få tillgång till de olika streamingtjänsternas kompletta utbud är att använda en VPN-tjänst och ställa in sin IP-adress till en amerikansk IP-adress. 

Men det finns fler anledningar till att använda VPN i tider då internetanvändandet ökar – ökad internetanvändning kan locka till sig illasinnade personer som på ett eller annat sätt försöker få tillgång till internetanvändares data genom olika typer av dataintrång. 

NordVPN beskriver olika typer av dataintrång i en artikel som publicerats nu i maj. Bland annat beskrivs malware (virus) och nätfiske. VPN är ett skydd emot den typen av cyberhot. 

Håll hälsan och surfa säkert i maj. 

Fler artiklar

Cyberghost bäst vpn i sverige

CyberGhost VPN Guide

CyberGhost Guide CyberGhost VPN Guide – Steg för steg 2021 Komplett genomgång av VPN-tjänsten CyberGhost. Lär dig hur du skapar ett konto på valfri enhet

Läs mer »
OVPN

OVPN vinner i domstol

OVPN vinner i domstol Vinst för OVPN JämförVPN har tidigare rapporterat om ett informationsföreläggande av Rättighetsalliansen mot VPN-tjänsten OVPN. Rättighetsalliansen ville på uppdrag av AB Svenska

Läs mer »

Populära VPN-tjänster

Vill du jämföra den här VPN-tjänsten med andra populära VPN-tjänster i Sverige kan du 

CyberGhost i Sverige

CyberGhost VPN

4.8/5
nordvpn-logo-mini

NordVPN

4.8/5

ExpressVPN

4.6/5