ZenMate VPN

ZenMate VPN Recension & Betyg 2021

ZenMate VPN jämförvpn

Vårt betyg

4.6/5

4,6/5

ZenMate VPN i korthet

ZenMate VPN är en VPN-tjänst med ursprung i Tyskland. Tjänsten lanserades 2013 och har vuxit i en modest takt framtill nu då de expanderade kraftigt. ZenMate är ett bra alternativ för att komma åt utländska kataloger hos streamingtjänster som Netflix.

Företagsinformation

Bolagsnamn: ZenGuard GmbH
Säte: Berlin, Tyskland
Grundat: 2013
Officiell e-mail: support@zenmate.com

Snabbfakta

Antal länder med servrar i: 74
Sparar loggar: Nej
Kill Switch: Ja
Stöd för P2P: Ja
Tillgång till Netflix i USA: Ja
Annonsblockering: Nej
Antal enheter per licens: Obegränsat
Öppet köp: Ja

ZenMate logo
4.6/5

ZenMate VPN:s servrar

ZenMate VPN har 3600 servrar i 74 länder runt om i världen. 60 av dess är placerade i Stockholm vilket gör att du kommer åt svenska program från utlandet. Servrarna i Sverige har stöd för P2P. 

I USA har ZenMate VPN 527 servrar fördelade på sex platser. De har inte stöd för P2P. Flest servrar står i Chicago (254 stycken) och New York (119). 

Det land i europa där de har flest servrar är Storbritannien. Där står 226 servrar i Manchester och 108 stycken i London. Tyskland är näst störst med totalt 214 servrar. 

Du kan koppla upp mot ZenMates VPN-servrar från alla typer av enheter och operativsystem. Tillsammans med Surfshark är de ensamma om att låta dig koppla upp obegränsat med enheter per licens. 

ZenMate har servrar på fler platser än genomsnittet, men inte tillräckligt för att hamna topp tre. De har även ett hyfsat stort servernätverk men i det avseendet ligger de långt ifrån de som har flest, men fler än många mindre aktörer.

Säkerhet

Säkerhetsnivån hos ZenMate VPN:s tjänst är så hög som man kan förvänta sig från en VPN-tjänst av deras kaliber. 

Servrarna är krypterade med 256-bit AES-kryptering som är en av de säkraste krypteringsstandarderna i världen och som används för att skydda topphemlig data. ZenMates servrar är också utvecklade för att kunna hantera de tre mest populära protokollen: iKEv2, L2TP/IPsec, OpenVPN.

ZenMate VPN sparar ingen loggar över din aktivitet och tjänsten är utrustad med kill-switch. Företaget har säte i Tyskland vilket inte ingår i 5 eyes-alliansen men tyvärr är de en av medlemsstaterna i 14 eyes. 

Sett till krypteringsstandard och protokollen servrarna har stöd för är ZenMate VPN på samma nivå som många av de absolut största i branschen. De har också många säkerhetsfunktioner som många andra har men deras utbud är inte lika komplett som de absolut bästa.

Om ZenMate VPN:s priser

ZenMate VPN har tre olika bindningstider på sina abonnemang. Du kan välja att teckna upp dig på 1 månad, 1 år eller 3 år. 

Månadskostnaden påverkas av prenumerationens längd. Tecknar du upp dig för en månad är månadskostnaden €10,99, för tolv månader är månadskostnaden €4,49, för 3 år är månadskostnaden €1,64.

ZenMate har kortare bindningstider än snittet på marknaden vilket passar personer som inte vill binda upp sig under en längre. Månadskostnaden är tämligen låg med tanke på de korta bindningstiderna och deras ”Best Value”-erbjudande är väldigt lukrativt.

Kundtjänst

Den som stöter på problem kan leta efter svaret i Zenmates kunskapsbank som ligger under ”Support Center”.  Behöver du komma i kontakt med Zenmates kundtjänst fyller du i kontaktformuläret så återkommer de med svar. Tyvärr är kundtjänsten bara tillgänglig på engelska. 

Gratis testperiod

För dig som vill testa på ZenMate VPN gratis kan så göra genom att ta del av deras 7-dagarstest. Det är begränsat till fyra platser och en hastighet på max 2 MB/s och är bara tillgängligt genom en browser extension. 

Vill du istället testa på den kompletta produkten måste du teckna ett abonnemang och betala för hela abonnemanget direkt vid köp. Däremot har du 30 dagars öppet köp. Ifall du inte skulle vara nöjd får du tillbaka hela din betalning.

I och med att ZenMate erbjuder ett helt gratis test utöver öppet köp gör att de står ut i det avseendet jämfört med merparten av övriga VPN-tjänster.

Netflix amerikanska utbud med ZenMate VPN

ZenMate har goda lösningar för att komma åt streaming- och musiktjänster i utlandet. Var du än befinner dig i världen kommer du åt de största tjänsternas fulla utbud, Netflix inkluderat. 

Nedan listas ett urval av stora tjänster vars amerikanska utbud görs tillgängligt med Zenmate VPN:

Med ZenMate VPN kommer du åt de flesta stora tjänster på marknaden men de når inte fullt lika många streamingtjänster som de allra största konkurrenterna gör.

Särskilda funktioner

ZenMate har inga särskilda funktioner som står ut från mängden. 

Sammanfattning av ZenMate VPN

Vår samlade bedömning är att ZenMate VPN är en fullgod VPN-tjänst som har de viktigaste egenskaperna man kan önska sig: hög säkerhet, tillgång till Netflix i USA, servrar i många länder och ett stort nätverk. 

Prismässigt ligger ZenMate bra till mot andra VPN-tjänster, speciellt med tanke på att bindningstider är kortare än de flesta andra erbjuder. Ettårsabonnemanget som är deras ”Best Value” sticker ut som ett erbjudande som ger mycket värde för pengarna. 

Att de erbjuder dig att koppla upp obegränsat med enheter per licens är något som bara Surkshark erbjuder så i det avseendet sticker de verkligen ut. 

Vi saknar däremot något funktion eller något attribut som får de att stå ut mer från övriga tjänster än bara det. Men, allt som allt, en fullgod VPN-tjänst. 

Vad är ZenMate?

Med ZenMate VPN kommer du åt de flesta stora tjänster på marknaden men de når inte fullt lika många streamingtjänster som de allra största konkurrenterna gör.

Fler populära VPN-tjänster

Vill du jämföra den här VPN-tjänsten med andra populära VPN-tjänster i Sverige kan du enkelt klicka dig vidare till förslagen nedan.

CyberGhost i Sverige

CyberGhost VPN

4.8/5
nordvpn-logo-mini

NordVPN

4.8/5
ExpressVPN Ny logo

ExpressVPN

4.6/5